luni, 21 octombrie 2013

Pe locuri, fiți gata…6-6!!!

Cine a spus ca joaca se termină în același timp cu copilăria?! Dorim, cât suntem mici, să creștem mari...să ne jucăm cu adevărat: de-a mama și de-a tata.

O dată înarmați cu înțelepciunea maturității luăm în serios totul și cică uităm joaca și învătăm lucruri noi, mascate...în joc: ascunsa după degete, adevăr nu, provocare după provocare, sticluța cu parfum năucitor, dansul în pereche. Mai mult, ne aventurăm și spre jocurile create pentru adulți, cele de noroc.

Ne luăm zarurile în mâini și începem : cel mai bun din trei...partide. Dar amestecăm tablele cu pokerul și blufăm: dorim să se termine cu remiză.
Ne costumăm în diverse personaje, ne punem ochelarii fumurii pe nas, să ascundem emoțiile inoportune, să nu părem învinși după prima linie și pornim jocul.

Notăm pe scări imaginare, chiar dacă după... 4 shaturi sau dimineața toți sunt mai frumoși și așteptăm momentul nostru, ghidați doar de speranța unei duble. Poate dacă vine...scoatem toate piesele din trei mutări, chiar dacă adversarul  imaginar e cu jumătate de tablă înaintea noastră.

Zarurile noastre nu au fost norocoase din prima, a doua...și tot așa. Dar noi suntem adulți și putem inventa și jokerii și așii. Să îi folosim la nesfârșit! În plus am trecut de mult de vârsta la care trebuia să scoatem buletinul din buzunar pentru a putea achiziționa diverse...

Ne facem de cap, ne supăram pe hazard, aruncăm pe masă cărțile și nu de multe ori ne spunem că ne lăsăm de vicii, oricare ar fi ele! Dar întotdeauna începem cu retragerea de la masa de joc, patima lui e prima de care ne lepădăm.


Dacă ar trebui să-mi rezum în câteva cuvinte experiența mea, aș spune ca jocul m-a dus mereu tot mai departe , tot mai adânc în real. Și filosofia mea s-ar reduce la o singură dogma: Joaca-te!!! Mircea Eliade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu